Födelsedagsfikande :)

I lördags kom min storasyster R, Veronica, kusin Terese, Johan (kompis till R och V) och Izabell (4år, R barnvakt åt henne) och fikade hemma hos mig :) en liten stund senare efter dom kommit så kom  morbror Nicklas och hans sambo Jessica också.

Riktigt mysigt! Jag fick ett par vantar (har ju en tendens att tappa bort vantar :P)  och ett dekorationsträd som jag önskat mig. Sen fick jag en fin lykta som står på mitt köksbord. Man ska lägga i doftolja och tända så börjar det lukta gott!

   

Sen i söndags kom lite mer släktingar; Mamma, morbror Åke, Lena, och kusinerna Josefin och Elias + syster R som hängde med också.

Då fick jag mest pengar, välbehövligt! och en fin prydnadsgrej!

     Pappa, Tori och lillayster I kommer nog i veckan eller till helgen då de inte kunde komma i helgen.

Så blivit mycket tårta och fika i helgen och mer kommer det att bli för idag fyller nämligen Julia 20-år, så ska hem till henne ikväll på födelsedagsfika :)

Hahah måste även ta upp Mias 20-års present som hon fick i samband med mitt kalas. Hon fick nämligen ätbara trosor och bh. Hoppas David gillar godis ;) hahah


Raeggechauffören

Hahah i lördags hem med nattbussen hände faktiskt en rolig sak som det dessutom stod i gårdagens tidning om.

Chauffören som körde nr 1 mot Umedalen 02.20 i lördags är allmänt känd som raeggechauffören.

Raeggechauffören tryckte på en Bob Marley låt- turn on the lights eller liknande och samtidigt mixtrade han med ljusen. Först släckte han ljusen i gången så det blev svart, då hördes det bu rop från bussen, men han gjorde det bara för att sätta på mysbelysningen (dom små blå ljusen) sen tryckte han av och på dom samtidigt som han tryckte på låten och höjde volymen. Då hördes det jubel från bussen, så även fast det var trångt så var stämningen på topp!

I tidningen stod det först om The Hives och att de var en musikalisk upplevelse, men att Raeggechauffören hade överträffat denna!

Umeå Open- funktionär

I lördags var jag funktionär (publikvärd) på Umeå Open!
Jobbet bestod av att vakta dörrar från obehöriga, se till så att obehöriga inte kom i backstage och hålla branddörrarna fira under vissa spelningar.

När jag stog vid sidan av scenen för att se till så att bara dom med "rosa band" (press/VIP) kom in så gissa vem eller vilka som gick förbi och pratade med mig..

3 st ur The Hives! :D
jag lyssnar egentligen inte så mycket på The Hives eller tycker att dom är särskilt bra, men dom är ju kändisar!
Så först så kom trummisen fram och han hade glömt sitt band, men jag sa att jag litade på att han spelade i The Hives och lät honom gå igenom (kände inte igen honom först) Sen kom sångaren i The Hives och först så kollade jag inte så noga utan kollade bara så han hade rätt band, men sen kollade jag upp och såg att det var ju han!
Sen var också elgitarristeni The Hives och gick förbi mig ett par gånger för att kolla in The Soundtrack Of Our Lives spelning just före deras.

Efter festivalen var det den stora EFTERFESTEN, dessvärre hade jag ont i magen så jag åkte hem med nattbussen.

( Måste ha varit den V E G A N S K A!-macka som festivalen bjöd oss på..) Tvi för den, även om jag var hungrig och åt upp den.

Men Oskar S fick mitt band och lyckades smussla sig in och sa att det hade varit riktigt nice!
Billig dricka och efterfest till 06 Erik Hassles hotellrum.

PETTER var iaf höjdpunkten på festivalen enligt mig :)


Butiksdemonstratör

Idag jobbade jag som Butiksdemonstratör ICA Kvantum.

Jag bjöd på Skogaholms bröden Gilla och Havre goda.

Jag fick lite ont i fötterna av att stå så många timmar; 10-18 med 1 tim rast. Men det funkade, helt ok ändå.

Dagens goda gärning

Kom en stund innan jag skulle sluta då en orolig Pappa kom fram och frågade mig om jag sett hans dotter. Jag kom ihåg honom och hans dotter och Pappan beskrev även vad hon hade på sig. Men jag hade inte sett till henne då sen dom hade varit förbi mig tidigare.
Så jag gick runt och kollade litegrann och hittade henne efter en kort stund och tog henne sen till hennes Pappa :)

Min födelsedag! :D

Igår fyllde jag 21 år!

Det firades med kalas hemma hos mig med några kompisar.+ Tea och Fredrik, men dom kom lite senare så dom hann inte vara med när jag höll på att ta kort.

Efter fikat så åkte jag in till stan och gick in på Umeå Open för att se John ME. Kom i perfekt timing för att få höra
 "Love is my drug". Efter jag hört honom hängde jag med Oskar S som var där för att fota tills jag åkte hem för att sova.

Umeå Open

Igår var jag och hämtade ut mina grejer som funktionär till festivalen.T-shirten var faktiskt riktigt nice! Lång och snygg passform. Cheap Monday också :D

+ ett band runt handleden som ger mig gratis inträde hela festivalen!


Vaxning

I onsdags var det vaxningtajm! :D Mia och jag hade varit på stan tidigare och bestämt oss för att köra på varmt wax.
Hahah man får lida pin för att bliva fin :) fast det gjorde inte så värst ont, men lite öm i baklåren var jag efteråt och lite dagen efter..sen tror jag att det blev kvar lite vax eftersom byxorna ville klibba fast sig lite :P hahahNästan allt vax slut och då räckte det inte till allt som var tänkt egentligen. Fast då delade vi ju på en burk förstås.
Men nu ska man då inte behöva raka lika mycket som vanligt på ett tag. Det känns riktigt skönt!

Efter vaxningen så skulle jag jobba på Online.

Lyckades få prata med följande efternamn:

Spjuver

Bond 


Verkligen inte varje dag man träffar på människor med sånna efternamn.


SF och SAX

Idag kl 10.00 var jag och MiaSF.
Det var ett info-möte om csn och Strömbäck folkhögskola bla.

Haha det är så roligt när dessa medelålders föreläsare inte kan med datorer. Först tar det en stund innan dom hittar tangenterna och när de väl gör det så kan det hända att man missar en bokstav när man ska skriva CSN och det bara blir CN och då blir sökresultatet Cartoon Network som första sökalternativ :PPå eftermiddagen skulle Mia fixa sitt hår på Sax. Så jag följde med och tittade på, Sanna satt också en stund och tittade. Resultatet blev jättefint och Mia kände sig nöjd också :) Vi diskuterade sen att Sax är en bra frisör, vettiga männsikor som jobbar där och som inte försöker pracka på en saker och viktigast av allt: duktiga!

Så Sax, Umeå får en rekomendations stämpel!

Dagens goda gärning:

Åkte buss 83 till Umedalen hem från affären efter jag handlat. Samma hållplats som jag stiger av är det en äldre herre med rullator som också ska av, så jag erbjuder mig att hjälpa till.
Och han tackar ja och så säger han: vet du vad snäll du är.
Då blir man glad :)


Kycklingsallad och Corona

Igår kom jag då tillbaka till stan för då skulle det festas! :D

Jag, Mia och David började med att äta middag hemma hos mig.

Blev en riktigt rejäl kycklingsallad, det var gött!Sen blev det Haga för mig och Mia och Ersboda för David.

Sen träffades vi igen på Corona :)
På Corona var det rätt mycket folk ute. Haha tillräckligt iaf för att jag skulle få en armbåge i näsan och börja blöda näsblod! men det gick bra, blev ingen stor fors utan rann litegrann bara. Gick ganska fort över.

Dröm

Jag drömde en sån konstig dröm i helgen. Jag drömde att jag hade tappat massor av tänder, hade bara några få kvar. Sen stod jag och väntade på bussen på Mariehem och då kom 8:ans buss till Tomtebo förbi
(Tomtebobussen går inte förbi Mariehem, så det var väldigt konstigt)
När jag stiger på bussen så vinner jag 2000 kr! :DMen sen slutade drömmen..

Hahah jag googlade bilder på Zzz, denna bild dök då upp:


Begravning och Bakning

I lördags var begravningen för Farfar. Det var väldigt jobbigt, jag hade en jättestor klump i halsen som gjorde jätteont. Men det kanske var för att jag försökte hålla tillbaka tårarna, men när Farmor skulle säga några ord vid kistan så gick det inte att hålla tillbaka. Men det var skönt får då gjorde det inte lika ont i halsen längre. Så ibland är det skönt att bara få gråta också.
Efter begravningen så gick vi till Församlingsgården och åt lunch/fikade och pratade minnen. Prästen läste även upp telegram som kommit också. Sen åkte vi hem till Pappa.

Jag och min lillasyster Ingela bakade Mums-mums när vi kom hem.Självklart ville vi vara riktigt klädda för tillfället :)Min lillasyster har fått ta bort sin tandställning också!


UF-mässa

I torsdags var jag och Mia UF-mässanNolia :)

Teas
företag Galgen Gallilei var där och så här såg deras monter ut:                      

Fanns många smarta uppfinningar och jag tog kort på ett par stycken som jag tyckte extra mycket om:

                     

                       En LP-klocka

                    

                     En Party bh

                    

                     En monter som hade Pistvakt-tema

Universum

Idag var jag på Universum. Det var en dag då man kunde komma och fråga frågor ang oilka program mm.
Jag och Mia kände oss lite vilsna i pannkakan när vi först kom dit. Man hittar ju ingenstans :P men det kändes som att det gick lite bättre efter ett tag. Men dagens katastrof var ju värmen Universitetet. Det var så sjukt kvavt och det kändes när jag drog fingret under näsan att det var lite blött...men jag kände mig inte svettig, men väldigt varmt var det!Efter det drog vi på stan och Mia investerade i lite olika saker som hon behövde. Senare kom Tea ner på stan (hon var också på Universitetet) men stannade längre för att lyssna på seminarium. På stan var det en gubbe som sålde cocosbollar mm (hemmagjorda som såg ut som snoppar) så Tea köpte en och sen satt vi oss på Waynes. 


Jag hade tänkt lyssna på något seminarium, men hittade inget direkt jätteintresant så jag skippade det och fokuserade på att prata med dom i montrarna.

Imorron blir det Uf-mässa och besök hos studievägledaren med Mia :)

Benjamin Buttons otroliga liv

Igår var jag och Julia på bio :)

Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. Filmen var jättebra, man fick en sån där må-bra-känsla av filmen.
Skön känsla.Första gången jag suttit i soffan i en biosalong också!

Melodifestival-finalen

I lördags var finalen av Melodifestivalen.

Jag hejade och röstade på Måns.Men tyvärr vann inte han. Först tyckte jag att det var katastrof att Malena vann, men nu när det gått ett tag känns det som att den kanske ändå kan funka i ESC. Sticker ju ut ur mångden och ändå rätt ok att lyssna på, så vi får se.


Jag vann!

Idag var jag och jobbade eftermiddagspass på Online.

Jag vann en tävling och fick en biobiljett! :D
Lika trevliga arbetskamrater som alltid. Jag lär känna rätt mycket 91:or genom att jobba på Online som jag mest troligt inte hade gjort om jag inte börjat jobba där så det är trevligt. Givetvis så träffar man ju 89:or och 88:or osv också, men hittiils har de flesta jag lärt känna har varit 91:or :P

Just nu är jag hos kusinerna Väst på stan och ska bli bjuden på middag.
 
Sen blir det Melodifestivalen- finalen hos Julia :)


Förbannad- då säljer man

I torsdags var dagen då jag sålde bäst hittills.

Började med att en av killarna i säljledningen började tjata att jag inte var där 15 min i förväg som vi INTE får betalt för. Försökte få mitt säljarnr, men jag vägrade och det slutade med att jag sa att jag ska tänka på det nästa gång.
Så jag brann väl av litegrann där ett tag, men jag gav mig inte :) nöjd.

Satt i ett riktigt trevligt rum med 4 pers sen och säljandet gick som smör i solsken, så det var nice!

Nu är jag hos Mia och vi ska till Oskar S på 20-års fest! :D blir lugnt, för sen ska vi hem och äta fruktsallad :)

Lappar på stan

Det sitter uppe lite olika lappar på stan som jag blir väldigt nyfiken på.

Vid vissa busshållplatser har någon satt upp ett vitt A4 med svart data text där det står:

Kall?

och sen finns det lappar som man kan riva och som ser ut att ha ett telefonnr på sig.

Har dessvärre inte kunnat titta riktigt noga då det inte finns uppsatt på någon av dom busshållplatser som jag brukar hoppa av på.

Idag såg jag också den här:
Något som får en att börja fundera, tänka.


Rörigt

Just nu känns mycket rörigt och ovisst...

Farfars begravningsdatum är bestämt..och jag vet inte alls vad jag ska ha på mig? det var så länge sen jag var på begravning, känns som att jag inte kommer ihåg hur man gör, ser ut..

Mormor har också fått ett tråkigt besked som gör mig väldigt orolig och rädd. Just nu ligger hon på NUS och jag försöker hälsa på henne varje dag.

Jobb känns ganska osäkert också. Jobb försvinner för mig och jag vet inte hur det ska bli..men ska prata med chefen* imorron så får vi se vad som händer. Vill ju att det ska lossa för mig så att jag kan börja leva på en hyfsad standard och börja kunna spara pengar.

Jag hoppas verkligen att det ska bli bättre snart på alla plan! att allt ska bli bra.

Dumpa honom!

Igår var jag och Tea på bio :)
Vi såg "Dumpa honom" / He´s just not that into you".       Filmen var jättebra!
Många gånger kände man igen sig.
Extra + i kanten för att H&M bjöd på bion. (Köade vid öppningstid för att få biljetter)

Sen ska jag bara lägga in en bild på presenten jag fick av Tea i inflyttningspresent som hon köpt när hon var i Bryssel:

                                                                                   

                                                                            Jag tycker den är skitcool! :) 

Internationella kvinnodagen

Dagen till ära har jag jobbat på Online och nu är jag hos min storasyster Rebecca

Blev bjuden på god middag: pasta med pastasås, riktigt gött! sen blev det fruktsallad och glass, också riktigt gött och länge sen man åt fruktsallad! Så det var uppskattat :)

Amelie ( rumskamrat) och hennes kompis Jenny och hennes dotter Gabrielle (2 år) är också här.

Måste bara säga att det  verkligen är kul med barn, Garbielle här är så busig och söt!

Precis vad jag behöver känner jag, få skratta och se livet ur ett barns ögon för en stund.


Farfar

Min farfar, Halvard Pettersson, somnade in och dog i förrgår mitt på dagen.
Farfar blev 85 år.

Farfar var ganska sjuk innan han dog, hade fallit och brytit lårbenshalsen bla, så han var väldigt dålig så det var egentligen bra för honom att få dö. Lättar lite när man är ledsen att det var bra för honom att dö.

Varför jag skriver det här just här är därför att jag tycker det är svårt att prata om jobbiga saker ibland eller jag har en tendens att hålla jobbiga saker inom mig. Samtidigt som jag vet att jag mår bättre av att få berätta och inte hålla saker inom mig. För jag har även en tendens att samla på mig saker och till slut måste det komma ut och oftast behövs det inte så mycket då och då blir jag så väldigt ledsen. Så jag antar att det är mer hälsosammare att försöka prata om det och gråta lite oftare istället, även fast det inte alltid är helt lätt.


X3M

I fredags var det X3M som gällde, fick utnyttja mitt tillfälliga personal leg och gratis garderob för första gången!

                                                                               

Kvällen började med förfest hos Schau med bla jag, Elina, Oskar Ni, Oskar S, Tommy, Johan mfl och några 91:or som jag inte kände sen förut. Jag kunde dessvärre inte festa eftersom jag skulle upp och jobba, men det gick bra ändå, fast man blev lite sugen när man såg alla Systembloagskassarna..och när alla skulle visa upp vad dom köpt.

Vi missade att bussen slutade gå vid 22.53 (vanlig busstaxa), så det blev att gå istället. Inne på X3M var det inte så mycket folk, men vi hade trevligt ändå.

Haha det var så kul med en kille som jag dansade med på dansgolvet. Britney Spears ochWomanizer började spelas och då blev jag helt inne i den låten och gjorde ungefär som hon gör i musikvideon (vissa moves åtminstone) och eftersom killen var lite full så var han typ med på det fast ändå inte och det var så sjukt kul! :D


I'm on Youtube soon! :D

Igår var jag på reklam-inspelning.
Det var Apberget som hade lagt ut en annons om att Petter (artisten) sökte publik som kunde vara med i en reklamfilm som ska läggas ut på Youtube!

Det gick till så att man stod och väntade vid Hamnmagasinet på en buss som skulle ta oss till en lokal Öst på stan, sen skulle vi gå in och sedan packa ihop oss i ett rum och när en lampa tändes skulle vi låtsas att det var Petter som kom upp på scen så vi skulle hoppa och skrika!

Fick en gratis biobiljett! som tack för att man ställde upp. 

Dessutom tycker jag att Petter är en riktigt bra artist!

Reklamen kommer nog att komma ut antingen imorron eller nästa helg. Så hålla utkik och länka då jag vet :)


 


Första dagen på Online

Idag var min första dag på Online, säljandet gick väl sådär, jobbade eftermiddag idag. Imorron och på torsdag blir det kvällspass.
Men arbetskamraterna var trevliga, lärde känns lite nya personer så det var kul!

Imorron ska jag upp på Marielund (ålderdomsvård) och få inskola mig ungefär. Dom har frågat om jag vill jobba i helgen också, så det känns som att jag kommer få jobb där! :)

Känns verkligen skönt att det börjar ordna upp sig med jobb, men enligt min spådom som jag fick så skulle det ju göra det så måste ju säga att det verkligen stämde då.

Ikväll ska jag hänga med till Hamnmagasinet med min storasyster Rebecca och antagligen någon kompis till henne. Det ska vara någon kropp & knopp kväll eller liknande. Man ska tydligen få göra sitt eget kondomfodral och fråga frågor osv. Så det ska bli intressant ;)

Melodifestivalen del 3

Såg ju lite Melodifestival i lördags också.

Thorleifs var ju värsta bra ju! Jättemysig låt tycker jag, den borde absolut gått vidare!

Starpilots låt var också bra! Men det kändes som att jag hört den förut? :S

Agnes var väl rätt bra.

Darin:

Snygg är han och fina låten han sjöng!

Helgen

I fredags kom min lillasyster Ingela och hälsade på och sov över till lör :) 
Vi hade filmkväll med The Shining och Get rich or die tryin'.
The Shining var sådär, i slutet blev den läskig.
Get rich or die tryin' var faktiskt riktigt bra! var lite skeptisk innan, men kände att det var en film som vi ville se och när vi väl börjat se den så kunde vi inte sluta. Fast den var väl inte klar förrän kl 02.30 så det blev rätt sent men det var det värt! Månen var också jättehäftig när vi kom hem från stan vid 18/19-tiden, lite svårt att beskriva hur den såg ut och det funkade inte att ta kort, men häftig var den!

Nu har jag även fått mitt tillfälliga personalleg också, så det är nice!
Även fixat mitt IKSU-kort så nu är det bara att hämta ut det så kan jag börja träna!
Fick även 6 gratis biljetter till X3M som gör att 12 pers kommer in gratis som Oskar S fick, så han blev säkert populär på den festen ;)

Medan jag väntade på att Ingelo skulle komma in till stan hängde jag med Oskar S, Oskar Ni och Viktor på stan;  fikade på Barista och spelade biljard. Så nu har jag testat Chai latte! Den var rätt god, smakade som pepparkaksdeg!

Igår var jag och JuliaShape Up också! Inte varit där förut.
Dagens var ju då jag fick en klänning mot en Sprite. Julia hade nämligen en klänning som hon inte använde och den passade mig perfekt, så vi bytte en klänning mot en Sprite som jag hade köpte till henne innan till kvällen.

Ikväll är jag hos Tea och vi ska baka negerbollar! Sen blir det bastu en stund.