Överraskning!

Jag har så fina vänner! 

Bor hos Erica innan vi åker och hittade det här då jag kom in: 


Tack snälla rara du! 💛


Nya naglar!

Satsade på bling bling idag då jag hittade en burk jag köpt tidigare så kostade bara 50 kr dekorera alla naglar så körde på bara! 

Franskt med snett smile som går ner en bit med stenar: 


Homie!

Då var jag tillbaka i Västerbotten och framförallt Umeå <3 
 
Kändes inte så värst mycket igår, då industrin i princip stod stilla dom 3 sista dagarna så blev väldigt chill avslutning, men när jag såg Umeå-skylten så fällde jag någon tår..
 
Som jag älskar detta ställe, så mycket det betyder för mig och som jag är glad att jag åter är hemma igen och nu på heltid och boende och verkande här :) 
 

Sävast

1 down 2 to go!

Sista dagarna i Norrbotten spenderas som sagt i Sävast hos syrrans svärföräldrar.

Bor i ett villaområde med egen våning kan man säga och stor säng så jag har det rätt bra jag! och framförallt..det är tyst när man ska sova och all annan tid också. Ljuvligt.

 


Dans i Täfteå loge

Igår var jag på dans i Täfteå loge med min danskompanjon Erik :)
 
Sjukt kul kväll med bästa bandet Elisas, grymt bra är dom! Kan ju en del låter som man blir som extra pepp då det är ett band man verkligen gillar som spelar!
 
Mycket folk var det också, dock medelålder högre, men det gjorde inte så mycket, bara kul komma sig ut och dansa!
Träffade en del jätteduktiga buggare som lärde mig lite nya knep, en äldre karl berömde mig också för att jag var så duktig och dansade med mig 2 ggr! Så det var kul höra och han var väldigt duktig också så vi hade himla kul när vi dansade :)
 
I sept verkar det komma upp en del kurser också på bugg och foxtrot så om någon är sugen hänga på så är det bara anmäla sitt intresse till mig :)
 
 
Svar på kommentar Jessica: Ja dom är så fina! :) (en av mina bästa vänners hundar)
 
SVar på kommentar Erica: Jasså ja det får du gärna göra! :)

Sörmjöle havsbad

Sörmjöle havsbad och chillade lite på em.

  

Fint ställe, dock väldigt packad sand, men den var sval iaf.

Långgrunt och mindre med folk än Bettnässand så tål att prövas på!


Arga lappen

En granne här Öst på stan där jag bott i helgen som inte är så glad över att människor ställer sig på besöksparkeringen..
 

Fridaynice!

Haft en fin fredag idag hemma i Umeå :)
 
Är hundvakt åt dessa 2 små rackare i helgen så ska bli kul och bra erfarenhet inför införskaffandet av egen hund längre fram!
 
Premiärpicknik på nya Rådhusparken med jordgubbar och vaniljkesella :)
 
 
Senare blev det balkongmys med varma mackor! inte igår! mums!
 
 
 
 

Kapitel Boden över

Idag städade jag ut lgh:en i Boden, så skönt ha det klart! Tog sin tid, men fint blev det eller så fint det kan bli i en lgh som inte bytt stammar :P 

Sista dagarna kommer jag bo i Sävast (ett samhälle innan Boden) hos min näst äldsta syrras svärföräldrar. 

Nu är det dessutom bara 3 arbetsdagar kvar här i Norrbotten!! :D mån-ons. 

Nu ska här odlas!

Beställt hem frans och ögonbrynsnäring från Headspot.se


Grymt bra sida med fraktfritt!

Efter utomlandsresan tänkte jag spara ut min egna fransar och färga dom ist för att göra förlängning. 
Ögonbrynen jobbar jag också på att få växa mer och forma så jag går på salong emellanåt och låter dom plocka och färga dom. 

Ögonbrynsnäringen vet jag funkar då t.o.m hon på salongen berömde mig för min tillväxt så hoppas fransnäringen funkar lika bra! 

Norrbotten över den 30 juli!!

30 juli är min sista dag på jobbet i Norrbotten!! dvs bara 6 arbetsdagar kvar inkl idag! :DD
 
Började fundera lite och känna hur drygt och dyrt det är köra dom där 3 timmarna enkel väg upp till Norrbotten och dessutom bara för 2 arbetsdagar där i aug.. och så att det hade varit skönt få packa upp hela dagen den 15:e aug då jag får tillbaka min egen lgh, så lät en kollega ta mina pass som ändå var överflöd så det löste sig fint!
 
Så den 30 juli lämnar jag Norrbotten och kommer bo på heltid i Västerbotten igen :)
 
Svar på kommentar: Ja verkligen!

The Bull

Igår var mamma & Rolle här och hämtade lite grejer och sen gick vi ut och åt middag på The Bull :) (i Boden)
 
 
 
Supergott var det! tror det är bästa maten jag ätit ute på restaurang faktiskt!
 
Jag tog oxfiléspett med potatisgratäng till middag
 
 

Permobil påväg ner i älven!

Idag hände sjukaste grejen då jag och Erica låg och solade nere vid älven på Grubbe. 
 
Först kom kvinnan förbi och berömde mig för mina tatueringar; "jävlar så snygga! satan vad jag blir avis" vidare berättar hon om att hon har en sjukdom som innebär hon dör 1 gång i minuten och att hon försökte ta självmord när hon var 36" efter en liten stund senare så rullar hon vidare.
 
Senare så är hon tillbaka med assistenter och nere vid strandkanten med permobilen och så helt plötsligt kör hon i! 
 
Kalabaliken utbryter och assistenterna ojar och jämrar sig och hon i permobilen tycker nog nästan mest det är roligt och då hon säger hon ska backa så kör hon bara längre ner i älven! (Fast hon säger att hon visst backar) Efter 2 nedåkningar längre ner i älven säger assistenterna att hon inte får köra mer utan dom ska putta istället.
 
Under den här tiden har folk börjat samla sig runt permobilen för att försöka putta upp den, men den är tung och det är bara lös gegga på botten så ingenting händer. 
 
Då börjar kvinnan i permobilen ropa; "it's all about me, help me, help me!" till en karl som är en bit bort och som ser stark ut. Han kommer fram och lyckas lyfta runt den och dom kan putta upp den. Kvinnan lyfter armarna i luften och tjoar glatt! 
 
Senare så susar hon förbi på permobilen och tjoar nöjt "jag körde nästan i älven!! tjihoo!"
 
Hahaha vilken kvinna alltså. 

Tjejfest!

Igår hade vi tjejfest!
 
Mycket trevlig tillställning med grillat till middag och peka-på-leken som jag av någon anledning alltid vann då det blev tal om sex-frågor hahah ;D tur jag var nykter för annars hade jag fått dricka väääldigt många ggr haha. 
 
En födelsedagspresent delades också ut till Annelie som fyllt år; ett äppelträd fick hon!
 
 
Utgång blev sedan på All stars där jag även mötte upp med en annan vän och gammal kollega :) 
 

Bäcksjön

Idag har jag varit på stranden hela dagen och fram till sena kvällen! 

Ett ställe ute på vischan efter en skogsväg som hette Bäcksjön.
Dålig väg dit, men grymt fint och mysigt väl där och varmt i vattnet och i luften!
En rätt underbar dag! :] 

Greek lovers

Hittade det här på sängen då jag kom hem till min kompis Tove där jag bor i helgen själv då hon är bortrest: Så gulligt gjort! :) och passande mig haha! 
Almenackan där ska inspekteras ;)

Tack söta vän!  

Update: 

Haha!! 

Låt kukarna gro!!

Panikångestattack

Idag hade jag min andra panikångestattack i mitt liv.
 
Det som utlöste det var en olycka på mitt jobb.
 
Jag skulle egentligen varit den som stått på den plats som min kollega stod på, men av olika anledningar så blev det inte så utan jag stod brevid honom istället.
 
Min kollega brände sig på arm och armbåge av varm metall och även armen brann (metallämne som hoppade upp ur lådan och hoppade in i under jackärmen) klarade sig dock förhållandevis bra efter omständigheterna.
Några brännsår blev det.
 
Jag blev givetvis först skärrad och rädd och lite senare så kom tankarna det skulle egentligen vart jag och tänk om jag inte hade vetat vad jag skulle göra lika fort som honom eller om jag som mer orutinerad hade stått annars och fått mer på mig eller liknande..
 
Så tills slut så sprack det i trycket jag hade över bröstet och gråten och skakningarna och andsvårigheterna kom och gick inte hejda.
Min kollega som kom fram och pratade lite med mig och sa lite skämtsamt "ja du får tänka det var tur det var jag och inte du" och då var det kört.
 
Efter det här var jag rätt skakis hela dagen och beslutade mig för att prata med min arbetsledare som förstod min situation och låter mig slippa vara med på sånna saker i framtiden (dom 9 arbetsdagar som är kvar)
 
Inte värt det försöka vara tuff och sätta sig upp på sadeln igen då jag aldrig i mitt liv kommer göra detta jobb igen efter jag slutar och vill komma hem i helt skinn. Dessutom inte stabilt låta en livrädd och ångestfulld person ställa sig och ratta med något så pass farligt, så är ett bra beslut för både mig och mina kollegor.

Kan tillägga att jag annars i princip bara sitter i ett tryggt kontrollrum och arbetar. 
 
Något jag inte hade väntat mig var också en del tankar som snurrade efteråt, att livet är skört och att man inser att någon kanske har en större betydelse i sitt liv än man trodde. Vet dock inte om det fortfarande är det skärrade hjärtat som talar, men det får tiden utvisa.

Lgh utstädning påbörjad och till stor del klar!

Ooojjj det tar på städa ut en lgh, särskilt en gammal en som inte blivit ordentligt städad på ett tag och med värmeböljan utomhus/inomhus!! men nu har jag gjort klart det mesta!
 
Bara grejer som jag fortfarande använder som kyl, frys, spis, dusch och vardagsrummet (där jag har alla grejer för tillfället) kvar.
 
Skönt att ha gjort bort all annan städning runt om.
 
Kommande helg ska jag forsöka tömma rejält i vardagsrummet! så det bara är några enstaka grejer kvar sen att ta med sista svängen helgen därpå.
 
Sen kommer mamma & Rolle kommer och tar cykel, tv mm den 21/7 och några dagar senare 24/7 kommer Återvinningen (en second hand butik) hämta de sista möblerna som inte blev något av (säng, lackbord, micro)
 
Fått sovplats hos syrrans svärföräldrar de sista dagarna. Så då hinner jag få besiktning på lgh gjord och ev städa klart det sista innan besiktningen.
 
En del planering som ni hör, men känner mig trygg i att ha den och vore nog inte likt mig inte ha koll på läget heller ;P

Veckans nya maträtt: Enchiladas

Idag har jag testat Enchiladas,  ett kit från Old el paso, rätt gott!
Enkelt att göra var det också. Lite kryddstarkt var det så fick öva mina smaklökar också!
 

Stranden med syrran och pojkvän

Idag kom syrran och pojkvän  förbi och plockade upp mig för en stund på stranden, blev Aldersjön.
 
Simmade sjön runt också så dagens motion check!
 
Trevliga soltimmar och nu känns det bättre var inne resten av dagen/kvällen och börja städa ut lgh i Norrbotten!
 
 

Swish

Nu har jag skaffat Swish. Mobila överföringar kan man säga, verkar ju himla smidigt det där!
Inga svårigheter skaffa heller, lätt som en plätt!
Allt du behöver är Internetbank och Mobilt bankid och en telefon med appen.
https://www.getswish.se/sa-fungerar-det
 
Swish är bra om man ska dela på middag och inte har lösa pengar, har alla Swish så är det bara föra över direkt från telefonen, väldigt behändigt måste jag säga!
 
Syrrans pojkvän som tipsades mig och kanske får jag användning för det framöver någon gång!
 

Det blev en dag på stranden!

Idag har jag varit på en ny badplats! Sjön Vitträsk i Sörbyn.
 
Lite varmare i vattnet, men 3 mil längre bort. Lite sämre väg dit än till Aldersjön.
Sörbyn var även en stugby/camping. Blandat gräs och sand. Dock en del knott där.
 
Så jag föredrar nog Aldersjön ändå.
 
Lyxade även till det med en mini picknick vid stranden med baguette och vindruvor.
 
 
 
 

Årets första dopp!

 Idag har jag varit på stranden på ett ställe som heter Aldersjön utanför Boden.
 
Härligt sandstrand med kiosk, omklädningsrum, toalettt och en fin sjö med sandbotten och fräscht vatten, dock lite kallt, men lite skönt ändå.
 
Tycker redan brännan börjat ta sig rätt fint och då verkar det bara ska vara kanonväder framöver! :D
Känns lovande det här!
 
   
 
 
 
 

Hundssparkonto

Idag har jag lagt upp ett Hundsparkonto!
Länge velat och nu känner jag det är dags börja spara så man kanske har råd om något år eller två att skaffa en valp.
Planen är stående överföringar i månaden + lägga av pengar från extrajobb.
 
Har räknat lite på det och tror att jag tidsmässigt kommer kunna ligga rätt bra till att ha en valp då.
 
 
 
Petit brabancon                         
 
En ras jag är intresserad av, ev att hitta en blandning med chihuahua eller liknande. Dock har jag flera raser jag kollat på, men sammanfattningsvis är dom av modell mindre iaf..
 

Petit brabancon

Historik

Petit brabançon är en belgisk dvärghundsras, ursprungligen en liten stall- och råtthund.

Användningsområde

Den är en utpräglad sällskapshund.

Hälsa

Den är en frisk ras. Ögonlysning och knäledsundersökning av avelsdjuren rekommenderas.

Egenskaper / Mentalitet

Rasen är en tillgiven och vänlig hund, med ett vaket och livligt temperament, nyfiken och orädd. En intelligent och rolig hund med stor personlighet. Lätt att lära, med mjuka och för hunden lustfyllda metoder.

Storlek och utseende

Den är en kort, kraftig, liten hund. Vikt är 3,5-6 kg. Svansen är högt buren. Rasen har en kort, bred nos, och med underbett. Denna variant är korthårig och förekommer i tre färger; röd, svart, black and tan men melange (melerad med svarta och röda hårstrån) är tillåtet.

Pälsvård

Pälsen är lättskött och kräver ingen trimning.

Övrigt

Rasen kan paras med rasvarianterna griffon belge och griffon bruxellois.

http://www.skk.se/hundraser/petit-brabancon/

 


Torsdagsshopping + middag

Spenderade torsdagskvällen med äta middag med min kära vän TeaVezzo.
 
Deras spaghetti carbonara, mmm! rekomenderas verkligen!
 
Nästa gång så ska jag dock testa något nytt, hittills dom 2 ggr jag varit där så har jag alltid tagit samma, men det är så himla god! men nästa gång får jag lov prova något annat, får bara inte bli så långt bort då jag hinner längta efter carbonaran haha.
 
Innan middagen hann jag även vara och shoppa lite! Rea-fynda t.o.m!
 
Färglada höstväskor:
 
 
Accent
 
Picknick-korg som sedan ska få ett innanmäte och tyg över kanten så man kan picknicka med stil ;D
 
Åhléns
 
Svar på kommentar: Tackar!
 
 

Ny nagelolja

Köpte den här nageloljan igår på Nail Design School i Umeå. 
 
Luktar gudomligt gott!
139 kr
 

Makeover bokad!

Nu har jag bokat en makeover för håret den 11/8! :D blir hos Saxarna i deras nya salong nere på stan.
 
Såg den här uppsatt och hade ändå planerat en makeover så passade ju perfekt! och sjyst pris också.
 
 
Dock blir det inte någon kortklippning, ska fortfarande spara ut det, men något kul med färg/klipp/lugg hoppas jag på! :)
 
 

Csn-ansökan klar!

Då var csn-ansökan klar!
Liten pärs gå igenom allt, särskilt veta hur mycket man kommer tjäna osv, men hade en bra karl i andra luren som guidade mig genom ansökan.
 
Så nu får man bara hålla koll lite på vad det i slutändan blir man tjänar osv.
 

Dans Baggböle Loge

Ikväll var jag och min gode vän Erik på dans i Baggböle loge.
 
Kul få dansa igen och komma igång, försökte även lära Erik foxtrot, gick ändå rätt bra i slutet för honom!
Dessutom rätt mycket folk trots mitt i veckan och dåligt väder, kanske 60-80 pers.
 
En trevlig och rolig kväll! :)
 
Har inplanerat minst en till dans i sommar i Täfteå som jag längtar till för då spelar ett favorit band som jag brukar lyssna på!
 
 
dansprogram.se

Lite omlackad bil

Nyss varit och hämtat igen min bil! Så skiny och fin han är nu!
varit på omlackning då det av okänd anledning råkat bli bubblor i lacken där jag tidigare lackerat om.
 
Dessutom passade jag på be dom lackera om handtaget på vänster sida där det hade börjat skävas bort lite och det fixade dom inkl så det var sjyst!
 
Så nu är han så fin :) får ju tänka han dessutom är 11 år nu.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya naglar!

Gjort nya naglar idag! 

Provade franskt fadat, såhär blev det:
På promenad genom stan

Ikväll var jag och Erica ute och promenerade runt stan, himla roligt se allt som händer och som finns att upptäcka längs vägen! Älskar hur Umeå är en sån levande stad!
 
Såg bla några flytande björkar!
 
 
Käka hotellfrukost någon dag på Plaza vore ju mysigt!
 
 
Råkade även snubbla in på ett Melodikryss i Döbeln park där vi stannade och lyssnade på en låt och sen klappade och wooade lite högtjutt innan vi gick.
 
 

Kalas för Erica

Idag då Erica slutade jobbet så hade jag gjort i ordning ett överraskningkalas för henne!
 
Fick en picknickkorg och lite gofika :) även köpt en korg till mig själv så nu kan vi picknicka med stil! ;D