Pixi's nya id-bricka


Från Djurmaxi.se 

Händer update

Idag ser mina händer betydligt bättre ut! 
Även om det fortfarande är kvar på fingertopparna..
Mest troligt har jag sabbat mitt fettlager i händerna och därför har det blivit såhär och mest troligt är det pga av praktiken; vara i vatten och fix/fog/silikon/diskmedel mm hela dagarna :/ 
Vad händer?!

Såhär ser mina händer ut idag: 
 
 
Vet inte riktigt varför det blir såhär, kliar lite mellan fingrarna också, men får väl avvakta och se om det ger med sig med lite vila eller om det är något som ska utvecklas till eksem eller något. Inte bra iaf! Min gissning är att det kommer från att jag silikonade hela fredagen och var i diskmedel..men kan ju även vara någon allergisk reaktion på något jag gjort i helgen. Svårt att säga, men faktum kvarstår att såhär ser de ut och så vill jag inte ha det!
 
"Huden är kroppens största organ. Den hålls mjuk och smidig av ett naturligt fettlager. När fettlagret skadas, av till exempel för mycket tvätt, diskmedel eller tvål, eller om huden inte får tillräckligt med fukt, blir huden uttorkad. Torr hud är narig, fjällar och får sprickor och kan ge klåda. Det kan också öka risken för att man utvecklar eksem som är en inflammation i huden. Eksem ger rodnad och fjällning, och man får tunna eller tjockare hudpartier, och klåda."
 
http://www.doktorn.com/artikel/huden-problem-och-%C3%A5tg%C3%A4rder
 

Deff-update

Liten uppdatering om deffen. Som alltid så vill jag så mycket, men det är inte alltid det går som jag vill. 
 
Det är inte lika lätt med valp och karl att hitta samma tid att träna så mycket som jag skulle vilja och samtidigt umgås och spendera mycket tid med dem, samtidigt som man jobbar/praktiserar på heltid.
Det är en ekvation som inte riktigt går ihop..
 
Jag har fått resultat av min satsning hittills, men såklart en bit från mitt mål. Jag har mått lite sådär på senaste då en del saker runtomkring mig varit osäkra och därför har jag hållt fast i träningen för att jag så gärna velat och tänkt att når jag mitt mål och blir så fit som jag vill så kommer jag må bättre! åtminstone på det planet och då kanske det överväger det andra, men det är en långsökt belöning som tar tid och energi och ibland måste man se att det finns andra saker man behöver ta tag i före för att må bättre. 
 
Så med det sagt kommer träningen få stå tillbaka lite framöver (sikta på 2-3 ggr/v) tills det börjar ordna upp sig mera runtomkring mig. 
 
Men det finns en plan, när det ges läge. (Både jag och Tias har beställt Quick diet från Gymgrossisten, ska berätta mer om det senare), så ska bli spännande se om det kan funka! 
 
 

Allmänt

Som ni kanske märkt på sistone har inte inläggen duggat lika tätt och det är väl därför jag haft mycket att tänka på och fullt upp att göra på sistone. 
 
En valp hemma, försöker deffa och träna 4-5 ggr/v och praktik 7-16 mån-fre, så det tar på!
 
Praktiken har börjat slita lite extra mycket då jag börjat tveka en hel del om det verkligen är det jag ska jobba med.
Så man kan väl säga att jag har mest troligt andra planer på gång, men inget som är spikat än. 
 
Går dock det jag har på g i lås kan det bli mycket spännande saker som händer! :) återkommer senare om det då jag vet mer! 
 
Överlag har det varit ganska slitsamt vara student då jag varit rätt duktig sätta höga krav på mig själv och inte riktigt varit van det, så nu längtar efter att få börja jobba igen! 
 
 

Vote for satan?

Jesus verkar inte vara så poppis iaf ;P 

Pixi's verk: 
1 år sen jag drack alkohol sist

Slog mig idag då en kollega frågade om jag "var ute på krogen i helgen?" att nu var det 1 år sen jag drack alkohol sist. 
 
Men kan inte säga jag saknar det direkt så jag klagar väl inte. 
 
Jag har inte riktigt tagit ställning om jag är nykterist eller inte, jag bara dricker alkohol väldigt sällan då jag egentligen inte tycker om alkohol.
 
Sen finns det givetvis en hel del andra orsaker varför jag avstår alkohol till det mesta, men det är en annan historia..! 
 
 
 
 

Vårgrillning och spelkväll

Igår var vi hos Erik & MoaUmedalen :) 

Invigde deras nya grill och invigde nya spel! Tex det här som Moa fick då hon fyllde år: Tänk om du var..
War horse

Igår såg vi War horse, så bra film! 
Fick grina lite i slutet..så fint!
Rekommenderas!
 
blogs.equisearch.com
 
 
Albert (Jeremy Irvine) and his beloved horse, Joey, live on a farm in the British countryside. At the outbreak of World War I, Albert and Joey are forcibly parted when Albert's father sells the horse to the British cavalry. Against the backdrop of the Great War, Joey begins an odyssey full of danger, joy and sorrow, and he transforms everyone he meets along the way. Meanwhile Albert, unable to forget his equine friend, searches the battlefields of France to find Joey and bring him home.

Pixi lär sig!

Pixi har lärt sig konst! Att dansa eller gå på bakbenen och snurra/hoppa runt! 

Hittills kan hon även sitt, ligg och tass! 


Sen älskar hon vara i byxorna/trosorna då man sitter på toa :P 
Kutar och hoppar i så fort man sätter sig haha 

Playdate

Idag har jag och Pixi varit hos Tea & Albin och Meya + Disa på besök! 

Vi träffade Ebba (chihuahua) som bor våningen under och de hade jättekul ihop! Gick väldigt snabbt bli vänner så det var så kul att se! 


Sedan gick vi ner till Älvspromenaden och busade vid klämman! 

Släppte Pixi utan koppel för första gången och hon var superduktig! 
Nu kunde man verkligen se framsteg att hon lärt sig sitt namn och kunde hålla sig runt oss utan att störas av förbipasserande eller springa iväg osv. 
Så duktig tjej! Jag blir så stolt över min guldklimp! 

Senare kom en söt mops (Molly) med husse och matte upp till oss och Pixi var bara nyfiken och då det var ok, gick fram och ville hälsa och sen blev det lite bus också! 


En härlig dag! 
Jag är så glad jag är en hundägare!

Jag tänker stolt hon är min!

Idag var det dags för Pixi's 12 veckors vaccin. Vi åkte till Vettris, en veterinärklinik som ligger i anslutning till Djurmagasinet. 

Och oj så stolt jag fick vara över min tjej! 

Sa inte ett knyst när dom satt in sprutan! Och inte ett knyst under hela besöket! 

Jag blir så himla stolt över min lilla älskling! <3 Min mormor hälsar och säger förlåt

Idag läste jag klart Fredrik Backmans
"Min mormor hälsar och säger förlåt"


Jättebra bok! Skrattade och grät om vartannat! Precis som det ska vara! 
Rekommenderas! 

Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig vardagssaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns. Rätten att få vara annorlunda. 

Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det. 
Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, "Miamas", och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende. 
Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.

Adlibris.com 


Pixi borstar tänderna!

Igår borstade vi tänderna på Pixi för första gången! 

Först tyckte hon det var lite konstigt ha en tandborste i munnen, men sen kände hon smaken på tandkrämen och då gick det bara fint! 

Lever är gott tycker Pixi! 


Chromino

Spelat ett kul spel som heter Cromino!

Rekomenderas!  

Glad påsk önskar Pixi!


Glad påsk! 🐣 
Pixi inviger sin tjocka tröja som inte är lika stor som först när jag fick hem den, så nog växer hon min tjej! 
Påsken spenderas ute i stugan vid havet med familj. 

Påskpyssel!

Gör påskpynt idag! 
Allt inhandlat på Konstnärsshopen Umeå